Για μένα

Η φωτογραφία μου
Όνομα μητρός:Ψυχή Όνομα πατρός: Όνειρο Προορισμός: Προτιμώ αδιάκοπα να ταξιδεύω Μότο:Μην αφήνεις γι' αύριο ότι μπορείς να κάνεις σήμερα Ζω: για την οικογένειά μου. Είμαι: Ύλη μα περιφέρομαι στα άυλα τις περισσότερες φορές. Δεν μπορώ να ζήσω: χωρίς τα παιδιά μου. Σας ευχαριστώ που μου επιτρέπετε να συνεχίσω να ονειρεύομαι....

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Απόσπασμα απ' την Αιώνια Νύχτα που οδεύει προς το φινάλε...


. Άπλωσε το χέρι του και πήρε από δίπλα του το χαρτί με τις μαύρες αράδες που φαίνονταν πότε στρωτές και ήρεμες και πότε γεμάτες μουντζούρες σαν να γράφτηκαν και σβήστηκαν πολλές φορές. Ήξερε να διαβάζει καλά τώρα κι αφού ο πατέρας του δεν τον εμπόδισε, είδε μία μία τις λέξεις:  Βροχή η αγάπη κι εγώ πέτρα μικρή /Βροχή η αγάπη κι εγώ λίμνη αδειανή/ Μ’ έκανες πηλό, μ’ έκανες θάλασσα/Ήσουν εδώ, μα εγώ για λίγο άργησα….
Οι υπόλοιποι στίχοι είχαν διαγραφεί με μανία. Το στιλό είχε περάσει από πάνω τους τόσες φορές, που είχε τρυπήσει σε κάμποσα σημεία το χαρτί. Ο Νταμιάν το άφησε ήσυχα στο σημείο που ήταν πριν και συνέχισε να κοιτά τα δάχτυλα πάνω στα πλήκτρα. Συνέχισε ν’ ακούει τη μουσική που πότε μαλάκωνε και πότε απλωνόταν στον χώρο σαν ξαφνική μπόρα. Σκούπισε το δάκρυ του και παρέμεινε ακίνητος ως το τέλος. Ως τη στιγμή που το δαχτυλίδι με το άλογο παρέμεινε ακίνητο όπως το χέρι που το φορούσε. Κοίταξε τον πατέρα του. Για λίγο δεν ακουγόταν τίποτε πέρα απ’ τη βαριά του ανάσα. Για λίγο δεν έβλεπε τίποτε πέρα απ’ το σκληρό του προφίλ.
«Θα ξέρω ανά πάσα στιγμή πού είναι και τι κάνει», τον άκουσε ν’ ανακοινώνει βραχνά. «Και θα την βλέπεις όσο πιο συχνά γίνεται, Νταμιάν. Εσύ είσαι ο δίαυλός της με τη ζωή. Εσύ θα την κρατήσεις όρθια, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως όσο πιο γερά στέκεται στα πόδια της τόσο περισσότερο θα με μισεί».

7 σχόλια:

  1. Elpizo Euaggelia na exei ena poli antreptiko finale...na erthoun ta pano-kato k na meinoume me to stoma anoixto....to kommati auto poli kalo ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις την...ανατριχιαστική μου σχέση με τα φινάλε...Νομίζω η αυλαία θα πέσει με τρόπο...χμμμ...ικανοποιητικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανυπομονούμε για το Ρόδο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΡΟΔΟ!!!!! ΦΟΒΕΡΟ...ΥΠΕΡΟΧΟ...ΘΕΙΚΟ!!!! ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ!!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΛΛΑ....ΑΞΙΖΕ!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΎΡΓΗΜΑ!!!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ "ΑΙΩΝΙΑ ΝΥΧΤΑ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που μοιράστηκες μαζί μου με τόσο πάθος τις εικόνες του μυαλού μου!Ελπίζω να σε κρατήσω εξίσου άυπνη και με την Αιώνια Νύχτα μου που θ' αλλάξει τίτλο γιατί προηγήθηκε στο παρά κάτι άλλος!Εύχομαι με όλη μου την καρδιά, καλή χρονιά!

      Διαγραφή
    2. Κ.Ευσταθιου μου δεν μπορω να περιγραψω ποσο σας λατρευω!!Εχω διαβασει πρωτα το Γυαλινο Ροδο, μετα το Αν Τον Ανεμο Ρωτησεις και μετα το Μ'αλλα Λογια Σ'αγαπω και εχω μεινει αναυδη... Εισαστε η αγαπημενη μου συγγραφεας γιατι αυτα που γραφετε με μαγευουν και με κανουν να μετρω τα δευτερολεπτα μεχρι να βραδιασει, να τελειωσω με τα σχολεια, τα διαβασματα και τα φροντιστηρια και επιτελους να παω στο κρεβατι μου και να διαβασω το αγιο αυτο βιβλιο... Οποιο και να'ναι... Αρκει να ειναι δικο σας... Μιλατε μεσα στην ψυχη μου και σας εκλιπαρω να μην μας αφησετε αλλο να περιμενουμε για την Αιωνια Νυχτα που απ'οτι εχω καταλαβει θα ειναι το καλυτερο και απο ολα τα βιβλια σας!! Απαντηστε μου σας παρακαλω ποιο θα ειναι το νεο ονομα της Αιωνιας Νυχτας και ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΒΓΕΙ??? Με απεραντη εκτιμηση και αγαπη, μια απο τις πιο φανατικες σας θαυμαστριες...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμη φίλη μου, που πολύ θα ήθελα να ξέρω τ' όνομά σου, σ' ευχαριστώ πολύ για το θερμό σου μήνυμα που τόσο κουράγιο μου δίνει να συνεχίζω τις ονειροπολήσεις μου γραπτώς. Το βιβλίο μου θα κυκλοφορήσει προς το τέλος της άνοιξης και θα έχει νέο τίτλο, ίσως και υπότιτλο την Αιώνια Νύχτα. Είναι όντως ένα βιβλίο που λάτρεψα κι ελπίζω να έχει την ίδια ανταπόκριση και στους αναγνώστες μου. Και πάλι σ' ευχαριστώ ολόψυχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή