Για μένα

Η φωτογραφία μου
Όνομα μητρός:Ψυχή Όνομα πατρός: Όνειρο Προορισμός: Προτιμώ αδιάκοπα να ταξιδεύω Μότο:Μην αφήνεις γι' αύριο ότι μπορείς να κάνεις σήμερα Ζω: για την οικογένειά μου. Είμαι: Ύλη μα περιφέρομαι στα άυλα τις περισσότερες φορές. Δεν μπορώ να ζήσω: χωρίς τα παιδιά μου. Σας ευχαριστώ που μου επιτρέπετε να συνεχίσω να ονειρεύομαι....

Μ' άλλα λόγια σ' αγαπώISBN: 978-960-14-1560-4

Αρ. σελίδων: 640

Δυο παιδιά με παρελθόν που τα κατατρέχει γνωρίζονται και μεγαλώνουν σε ένα ίδρυμα. Ορκίζονται να μη χωρίσουν ποτέ και ονειρεύονται ένα λαμπρό μέλλον.
Εκείνος, ο Ραμός, είναι ο νόθος καρπός της ένωσης κάποιου Ούγγρου τσιγγάνου ακροβάτη με μια Ελληνίδα αριστοκράτισσα. Εκείνη, η Ρωξάνη, χάνει τον πατέρα της, τη μοναδική της οικογένεια, σε πολύ τρυφερή ηλικία.
Καθώς τα χρόνια περνούν, η αγάπη κι οι ελπίδες τους πως θα τα καταφέρουν φουντώνουν. Όμως, ενώ η Ρωξάνη θέλει να ξεχάσει και να πιστέψει στις μέρες που θα ‘ρθουν, ο Ραμός ζητά απαντήσεις και σκαλίζει το παρελθόν διψώντας για εκδίκηση.

«Κάποια στιγμή το τραγούδι σταμάτησε και απόμεινε μόνο η θέα του δρόμου μπροστά τους. Έδειχνε μακρύς και ξένος, όπως ακριβώς φάνταζε και το μέλλον τους. Δεν ήξεραν πού πήγαιναν, δεν είχαν ιδέα για το τι θα έκαναν και ποιες παγίδες θα έφερνε στην πορεία τους η μοίρα, αλλά ήταν μαζί κι αυτό τους αρκούσε.
»Μαζί.
»Ο Ραμός Ζάρντος και η Ρωξάνη Τζώρτζη.
»Ο Δράκος και η Φωτιά του»


ΑΠ' ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Όταν εκδόθηκε το “Μ’ άλλα λόγια σ’ αγαπώ” (πρωτότυπος τίλος “Απαγορευμένη Εδέμ”), ήμουν ήδη σύζυγος και μαμά μιας μικρής κορούλας. Έπρεπε να βάλω προτεραιότητες και τις έβαλα: απασχολημένη όλη μέρα με τα μητρικά  καθήκοντα, σπίτι, ψώνια, καθημερινότητα, άγχος. Οι επαφές μου με το βιβλίο δεν ήταν καν διαδικτυακές – ούτε ίντερνετ δεν είχα- παρόλο που ο Ραμός και η Ρωξάνη ήταν απ’ τα πλέον αγαπημένα μου παιδιά. Κι έτσι, όταν έξι ολόκληρους μήνες μετά, ενημερώθηκα για την πορεία των περιπετειών τους, τα ΄χασα. Είχαν αγαπηθεί γρήγορα κι ιδαίτερα στην Κύπρο, που την ευχαριστώ ιδιαιτέρως.
Όμως την εποχή εκείνη ήμουν ήδη έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου και χάθηκα ξανά. Πού καιρός για εμφανίσεις σ’ εκθέσεις βιβλίων και παρουσιάσεις. Θα γινόμουν σύντομα μαμά δύο πια μικρών παιδιών που αναζητούσαν δικαίως την αμέριστη προσοχή και φροντίδα μου. Τους την έδωσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Και το “Μ’ άλλα λόγια σ’ αγαπώ”, ταξίδευε αυτόνομα στα δύσκολα κύματα του χώρου μας, επάξια προς μεγάλη μου έκπληξη και παρατημένο απ’ τη “μαμά” του που όμως δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς….
Γι’ αυτό, σας ευχαριστώ θερμά που υπήρξατε όλοι εσείς ανάδοχοι γονείς για το παιδάκι μου. Το πήρατε, το αγκαλιάσατε, το κρατήσατε στα χέρια σας με στοργή, ταξιδέψατε μαζί του κι ίσως, ονειρευτήκατε. Εσείς μου επιτρέψατε να ξαναγίνω τροφός και προστάτιδα ενός άλλου βιβλίου που ήρθε πολύ καιρό αργότερα. Μόνο εσείς.
Να ΄στε όλοι καλά μέσα απ’ την καρδιά μου!
Με αγάπη,
Ευαγγελία Ευστυαθίου
ISBN: 978-960-14-1560-4
Αρ. σελίδων: 640

6 Responses to “Μ΄άλλα λόγια σ’αγαπώ”

 1. Δέσποινα - Κύπρος says:
  Δυσκολεύομαι να σας γράψω κα Ευσταθίου γιατί απλά δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νοιώθω διαβάζοντας το βιβλίο σας Με άλλα λόγια σε αγαπώ. Τι να πω. Συγχαρητήρια. Εχω διαβάσει και το Προσωπικές στιγμές ακόμα ένα αριστούργημα αγάπης. Μου έμειναν δύο βιβλία σας που θα τα πάρω όποσδήποτε. Σας ευχαριστώ για τις στγμές απόλαυσης που μας χαρίζεται με τα βιβλία σας.
 2. Ευαγγελία Ευσταθίου says:
  Δέσποινα,γεια σου!Δε δυσκολεύεσαι καθόλου να εκφραστείς κι εγώ προσωπικά χάρηκα με το σχόλιό σου πάρα πολύ,γιατί νιώθω σαν να ακούω καλά λόγια για τα παιδιά μου!”Αριστούργημα αγάπης”,είπες κι εγώ τα κρατώ σαν τίτλο τιμής για το βιβλίο μου που έγραψα με αγάπη,μιλά για την αγάπη και το σκέφτομαι με αγάπη!Εγώ σ’ ευχαριστώ,καλή μου για την προτίμηση και για τον κόπο που έκανες ν’ αφήσεις αυτό το όμορφο σχόλιο στην ιστοσελίδα μου.Φιλιά πολλά.Στη διάθεσή σου….
 3. pm says:
  Καλησπέρα κ.Ευσταθίου.
  Πολλά πράγματα στη ζωή μας έχουν γίνει πολυτέλεια πλέον.Ένα απο αυτά είναι και το διάβασμα βιβλίων λόγω ελλείψης χρόνου και προβλημάτων της ζωής αλλα περισσότερο λόγω κόστους και αυτό θεωρώ είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας σε πολλά πράγματα όσο αφορά τη συνεισφορά και τα θετικά που σου παρέχει η ανάγνωση ενός καλόυ βιβλίου και όχι μόνο.
  Λατρεύω τα βιβλία και διαβάζω πολύ γενικά και όπως λέει και ο Charles Eliot ‎”Τα βιβλία είναι οι πιο ήσυχοι και σταθεροί φίλοι, είναι οι πιο προσιτοί και σοφοί σύμβουλοι, και οι πιο υπομονετικοί δάσκαλοι.”.
  Το Μ’άλλα λόγια σ’αγαπώ οφείλω να ομολογήσω οτι τυχαία έπεσε στα χέρια μου.Το τελείωσα πολύ γρήγορα, είχα καιρό να με συνεπάρει κάποιο βιβλίο, να φαντάζομαι και να φέρνω την εικόνα στα μάτια μου πλάθοντας τους ήρωες πραγματικά και να ζώ μαζί τους , να νοιώθω ένα “κόμπο στο στομάχι” με τις περιγραφές σας, να ονειρεύομαι, να σκέφτομαι που θεωρώ οτι τέτοια είδους ερεθίσματα-κινήτρα του μυαλού και συναισθήματα οταν τα βιώνεις έστω και με αυτό το τρόπο σου δίνει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα διαφορετικά.
  Αμέσως μετά διάβασα και τ’άλλα τα δύο σας βιβλία και με συνεπήραν το ίδιο.
  Απο τότε όποτε βρίσκομαι με ανθρώπους που έχουν το ίδιο ενδιαφέρον με μένα και ανταλλάσουμαι απόψεις πάντα απο τα πρώτα βιβλία που θα αναφέρω οτι αξίζουν να διαβάσουν είναι τα δικά σας.
  Χάρηκα πολύ που είδα οτι εκδώσατε και τέταρτο βιβλίο και ετοιμάζεται και το πέμπτο.Φέτος το καλοκαίρι θα έχω μια επιπλέον καλή συντροφιά στις διακόπες μου…!!!
  Να είστε καλά και να έχετε πάντα τη δύναμη και τη φαντασία να γράφεται ωστε να μας χαρίζεται τη χαρά και τη μαγέια του να ταξιδεύουμε τόσο όμορφα και ευχάριστα με το νόυ!!!
  Ελπίζω να μη σας κούρασα.
  Καλό καλοκαίρι…
  • Ευαγγελία Ευσταθίου says:
   Αγαπητή μου φίλη, γεια σου!
   Σ΄ευχαριστώ θερμά για το μήνυμά σου και την κατάθεση της άποψής σου για το έργο μου.Δύσκολοι καιροί…πολλές ανάγκες…αγώνας για επιβίωση…στριμωγμένα όνειρα…τσακισμένα φτερά σε πολλές περιπτώσεις. Ακόμη κι έτσι όμως….ακόμη και με το μαύρο χρώμα να βάφει τα σύννεφα πάνω από τούτη τη χώρα, μου είναι αδύνατο να σταματήσω να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο από κάθε τι (μετά την ανατροφή των παιδιών μου): να γράφω. Είναι ένας συμπληρωματικός, παράλληλος κόσμος που πλάθοντάς τον ισορροπεί η καθημερινότητά μου, αλλά και η ίδια μου η ύπαρξη. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αύριο θα κυκλοφορήσει το καινούριο μου βιβλίο κι ενώ χαίρομαι λες και φέρνω στον κόσμο ένα παιδί, την ίδια στιγμή θλίβομαι με όσα ακούω…με όσα συμβαίνουν γύρω μου…με την υποψία όλων εκείνων που θ’ ακολουθήσουν….
   Η ζωή συνεχίζεται όμως και το χαμόγελο είναι εκεί μόνο και μόνο επειδή συνεχίζουμε να αναπνέουμε…
   Σ’ ευχαριστώ για τα φτερά που μου δίνεις με τον τρόπο σου…
   Ελπίζω να έχω πάντα τη δύναμη να σε κάνω να νιώθεις έτσι, εσένα κι εκείνους που παροτρύνεις να με γνωρίσουν…
   Να ΄σαι καλά!
   Με αγάπη,
   Ευαγγελία Ευσταθίου
 4. Athina says:
  Μόλις τελείωσα και αυτό το βιβλίο σας Κα Ευσταθίου. Το τελείωσα μέσα σε μία μέρα… Θεέ μου τι υπέροχη ιστορία, τόσα συναισθήματα ήταν ένα απίστευτο ταξίδι πραγματικά ήταν μία από της ομορφότερες ιστορίες που έχω διαβάσει καθώς η ιστορία του Ρωμανού έχει τα πρωτιά για εμένα..καταφέρατε να με κάνετε να δακρύσω κάτι που δεν θα πιστέψουν ποτέ οι φίλοι μου. Θαυμάζω το πάθος σας και την υπέροχη αγάπη που βγάζετε στα βιβλία σας αλλά η ιστορία του Ραμός και της Ρωξάνης ήταν πέρα κάθε φαντασίας.
  Πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω. Δεν χωράει αμφιβολία πως αύριο κιόλας θα αποκτήσω και τα άλλα δύο σας βιβλία. Ξεκίνησα λίγο ανάποδα αγοράζοντας τα βιβλία σας από το τέλος προς την αρχή αλλά δεν με πειράζει καθόλου, με συναρπάζει θα έλεγα.
  Ήταν υπέροχο, μαγευτικό … ήταν τέλειο.
  • Ευαγγελία Ευσταθίου says:
   Αθηνά, είμαι πολύ χαρούμενη που ταξίδεψες μαζί με τα δύο απ’ τα πλέον αγαπημένα μου “παιδιά”, τον Ραμός και τη Ρωξάνη.Χαίρομαι πολύ που τ’ αγάπησες όσο κι εγώ!Εύχομαι να αγαπήσεις το ίδιο και τα βιβλία που απομένουν!Να είσαι καλά!Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου όταν με το καλό φτάσεις στο τέλος κι εκείνων των ταξιδιών…

8 σχόλια:

 1. ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝ, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ....ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σ' ευχαριστώ Γεωργία μου που έχεις πάντα δέκα καλά λόγια στο σακούλι για κάθε ένα δικό μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κυρια Ευσταθιου σας ευχαριστω για την μαγευτικη ιστορια που πλασατε...Καθε φορα που διαβαζω ενα βιβλιο σας παρασυρομαι,συμπασχω με τους ηρωες και ονειρευομαι...Αυτο που σας κανει ξεχωριστη ειναι η αγαπη με την οποια προσεγγιζετε τους ηρωες και πλαθετε τις ιστοριες σας,περαν της μοναδικοτητας της γραφης σας...Το βιβλιο αυτο ειναι ξεχωριστο για μενα.Μεγαλωσα απο πεντε χρονων κοριτσακι σε ιδρυμα γιατι η μητερα μου δε με ηθελε και μεχρι να φυγω απο εκει,δυστυχως περασα πολλα.Ενα τεραστιο μπραβο για το μοναδικο σας χαρισμα να αγγιζετε τις ψυχες μας με τετοια ευαισθησια.Να ειστε παντα καλα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόσμο των ηρώων μου κι έζησες τόσο έντονα τις περιπέτειές τους. Να είσαι πάντα καλά! Τα λόγια σου πολύτιμο φυλσχτό στη συγγραφική μου φαρέτρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γειά σας κύρια Ευσταθίου. Θα ηθελα να σάς συγχαρώ για το υπέροχο βιβλίο που έχετε εκδώσει. Πραγματικά υπέροχο, η πρώτη φορά που διαβάζα το βιβλίο και οι εικόνες ξεπετάγονταν μπροστα μου σαν φωτια. Καλάταπληκτική δουλειά ενα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα, απογοήτευση, ξεγνοιασιά, μοιρα, αγαπη, αδελφοσυνη, πραγματικότητα, φαντασίωση ολα αυτα τα ένιωθες πραγματικά οταν ξεδιπλωνες κάθε φορά μια σελίδα αυτού του υπέροχου βιβλίου... Συνεχίστε να φτιάχνετε καταπληκτικες ιστορίες για την κοινωνία μας και για τα δικά μας μυαλά γιατί μόνο τέτοια βιβλία μας εξηγούν τον όρο αγάπη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σ' ευχαριστώ,Γεωργία μου για τα καλά σου λόγια!Είναι πραγματική ευλογία για έναν δημιουργό να περνά αυτούσια τα συναισθήματα που στάθηκαν εξαρχής εφαλτήριο για τη δημιουργία του. Να είσαι πάντα καλά και από την πλευρά μου υπόσχομαι να κάνω ό,τι μπορώ για να περνάς όμορφα με τις ιστορίες μου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Διαβάζω τώρα αυτό το βιβλίο και κοντεύω να το τελειώσω. Είναι τόσο υπέροχο. Θα το ξαναδιάβαζα από την αρχή χωρίς αμφιβολία. Ανυπομονώ να το τελειώσω για να δω, πως θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία! Θα 'θελα να το δω σε ταινία. Όμως, ξέρω ότι δε θα 'ναι το ίδιο. Προσωπικά, οι ταινίες που έχουν γίνει αφού πρώτα υπήρξαν βιβλία απέχουν πολύ το ένα με το άλλο. Πάντα το βιβλίο σου προκαλεί ένα άλλο συναίσθημα, κάτι διαφορετικό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χαίρομαι που σου αρέσει το βιβλίο μου! Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα κι εγώ να δω κάποιο από τα βιβλία μου να μεταφέρεται στη μικρή ή στη μεγάλη οθόνη, αλλά όπως είπες κι εσύ, μάλλον είναι πολύ δύσκολο να γίνει κι αυτούσια η μεταφορά των σκέψεων και των εικόνων. Όπως και να 'χει, χαίρομαι που μέσα από τις σελίδες μου ένιωσες κι εσύ αυτή την επιθυμία. Ευχαριστώ θερμά για το σχόλιό σου και εύχομαι καλή χρονιά με Υγεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή