Για μένα

Η φωτογραφία μου
Όνομα μητρός:Ψυχή Όνομα πατρός: Όνειρο Προορισμός: Προτιμώ αδιάκοπα να ταξιδεύω Μότο:Μην αφήνεις γι' αύριο ότι μπορείς να κάνεις σήμερα Ζω: για την οικογένειά μου. Είμαι: Ύλη μα περιφέρομαι στα άυλα τις περισσότερες φορές. Δεν μπορώ να ζήσω: χωρίς τα παιδιά μου. Σας ευχαριστώ που μου επιτρέπετε να συνεχίσω να ονειρεύομαι....

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013



ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ...ΓΙΑ ΤΗΝ  ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΑΤΕ...ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!



Πολλά και θερμά συγχαρητήρια !!!!!!!
Ένα υπέροχο βιβλίο, για το οποίο η αγαπημένη μας Ευαγγελία, μας είχε προιδεάσει μεν, αλλά χωρίς βέβαια να φαντασθούμε, ότι θα έκανε την έκπληξη, προσφέροντας μας μία ιστορία, γεμάτη ένταση, πάθος, μυστήριο, αγωνία, μέσα από την οποία, εκτός από την εξέλιξη της ζωής των δύο βασικών ηρώων, το παρόν μπλέκεται άρρηκτα με το παρελθόν, με έναν πρωτότυπο και ευρηματικό τρόπο. Μια κατάρα η οποία ανατρέχει ανά τους αιώνες και επηρεάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων, και φθάνει έως και το σήμερα, για να δοθεί (;;) η τελική λύση. Θα μπορέσουν άραγε οι ήρωες να ξεπεράσουν τα σκοτάδια τους και να ανακαλύψουν το φως ;; Θα μπορέσουν η αγάπη και η συγχώρεση να νικήσουν το μίσος, το φόβο και την οργή και να φέρουν τη λύτρωση στις ψυχές τους ;; Μέχρι τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, η αγωνία κορυφώνεται, αφού, το τέλος για τους δύο ήρωες δεν είναι προδιαγεγραμμένο, αντίθετα, οι ζωές τους επηρεάζονται από τις ζωές ανθρώπων που είναι «δεμένοι» μαζί τους, άυλα και μεταφυσικά, χωρίς οι ίδιοι να το επιδιώκουν. Οι εκπλήξεις στο βιβλίο, και κυρίως στην γραφή του πολλές και ευχάριστες : ο συνδυασμός παρόντος και παρελθόντος, με την μεταφορά της πλοκής σε παλαιότερους χρόνους, και την εξιστόρηση της ζωής ανθρώπων, οι οποίοι έζησαν και αυτοί με τη σειρά τους μέσα στα σκοτάδια. Επίσης η εξαιρετική ποιητική γραφή της Ευαγγελίας Ευσταθίου, η οποία, με ευαισθησία και λυρισμό, και εξυπηρετώντας τη πλοκή της ιστορίας, μας έδειξε το ταλέντο της (για άλλη μία φορά) και σε αυτόν τον τομέα, δίνοντας μας όμως δείγματα της γραφής αυτής, μοναδικά και απολύτως δεμένα με την ιστορία. Ένα πολύ δυνατό, ζωντανό βιβλίο, στο οποίο, κατά τη γνώμη μου, η Ευαγγελία Ευσταθίου, δεν μας παρέσυρε απλώς, αλλά έδωσε πράγματα ακόμα πιο πολλά, αφού λόγω του θέματος του, είχε ιδιαίτερο ψυχογραφικό χαρακτήρα, (για εμένα προσωπικά, έδωσε κομμάτια της ψυχής της), το οποίο γοητεύει τον αναγνώστη, τον ελκύει κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία σελίδα, γραμμένο όπως πάντα εξαιρετικά, με ρέουσα γραφή, με στέρεους χαρακτήρες, με καθηλωτική πλοκή, μία ακόμα συναρπαστική ιστορία, και ένα μαγευτικό ταξίδι ανά τους αιώνες. Πολλά συγχαρητήρια και εύχομαι ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.



Μαρία Παπάτουδημοσίευσε στοEvaggelia Efstathiou B
18 ώρες πριν
Καλησπέρα.
Ήταν τόσο μεγάλη η λαχτάρα μου να σου γράψω αυτά που βίωσα από το ''Βαθύ βελούδινο σκοτάδι'', που έγραψα την κριτική μου (ο Θεός να την κάνει) τη μέρα του...τσουνάμι των γενέθλιων ευχών με αποτέλεσμα να χαθεί στα κύματα...!!! Ήθελα βλέπεις να σου κάνω δώρο...Έτσι λοιπόν το ξαναγράφω.
''Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου απόλαυσα ένα δυνατό κοκτέιλ παρόντος-παρελθόντος, αγάπης-μίσους, φωτός- σκοταδιού, αλήθειας-ψέματος, μελωδιών-χρωμάτων. Όλα σε σωστές δόσεις, σε σωστές ποσότητες, σε σωστές στιγμές δοσμένα με τον μοναδικό, μαγικό τρόπο που μόνο η Ευαγγελία μπορεί να μας χαρίσει απλόχερα με τόση μαεστρία.
Κάθε σειρά του, κάθε σελίδα του κι ένα μικρό λιθαράκι σ΄αυτό το καινούριο της οικοδόμημα τόσο ταιριαστό με το προϋγούμενο, τόσο τέλειο σε εφαρμογή με το επόμενο. Μέχρι να ολοκληρωθεί και να φτάσω στο φως διάβηκα όλα τα σκοτεινά μονοπάτια του έρωτα της Ρεγγίνας και του Ραφαέλ νιώθοντάς τους δίπλα μου σε κάθε βήμα μου.
Ακολούθησα τα μονοπάτια τους...
Συμμερίστηκα τα διλήμματά τους...
Πάλεψα με τα φαντάσματά τους...
Έζησα τον έρωτά τους...
Λυτρώθηκα με το τέλος τους...ένα τέλος που κάθε άλλο παρά προβλέψιμο ήταν...
Όμως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Με το γερό σκαρί που έφτιαξε δεν μας πτόησαν οι Λαιστρυγόνες, οι Κύκλωπες και οι Σειρήνες...Η Ιθάκη ήταν εκεί και μας περίμενε...''
Ευαγγελία σ΄ευχαριστώ για ακόμη μια φορά που οι ήρωές σου με συντρόφευσαν στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού και με το δικό σου γερό σκαρί έφτασα πιο πλούσια στην δική μου Ιθάκη...



Athanasopoulou Katerinaδημοσίευσε στοEvaggelia Efstathiou B
21 ώρες πριν
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΣΤΕΙΛΑ 2ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΧΘΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΔΙΑΒΑΣΤΑ.ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ...ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 5.20 ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ,ΤΕΛΕΙΟ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ.ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΧΑΡΗΚΑ,ΕΚΛΑΨΑ.ΘΥΜΩΣΑ.ΗΜΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΦΑΕΛ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ.(ΣΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΡΟΔΟ ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ)ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΕ,ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΨΑΤΕ.....(θα κανετε παρουσιαση του βιβλιου πουθενα?μενω ΙΛΙΟΝ.)ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕ.

03/04/2013 - eleni
Αυτο που με συναρπαζει στα βιβλια της κ. Ευσταθιου ειναι - εκτος ολων των αλλων - το ποσο ολοκληρωμενοι ειναι οι χαρακτηρες των αντρων ηρωων ..Εχω διαβασει ολα της τα βιβλια και δεν μπορω να διαλεξω ποιος ειναι ο καλυτερος .. Αν επρεπε να πω κατι πιο προσωπικο στην κ. Ευσταθιου θα ηταν να μην αλλαξει ποτε τη γραφη της , για ολες εμας που περιμενουμε τα βιβλια της πως και πως ..!!
02/04/2013 - ΜΑΡΙΑ
Το παρέλαβα σήμερα και έχω ήδη διαβάσει 83 σελίδες. Φανταστικό!!!! Δεν μπορείς να σταματήσεις. Συγχαρητήρια στη κα Ευσταθίου και πάλι. Σας ευχαριστούμε πολύ που με τόσο απλό τρόπο μας βοηθάτε να πλουτίσουμε το συναισθηματικό μας κόσμο. Μαριέλλα
31/03/2013 - ΕΛΕΝΗ
Σε συναρπαζει! σε καθηλωνει!σε μαγευει! Απιστευτη πλοκη, υπεροχος λογος και ανεπαναληπτες εικονες που απλα τις ζεις ..... με ενα τελος ανατρεπτικο ειναι το βιβλιο της Ευαγγελίας που κανει τη διαφορα...ΑΙΩΝΙΑ ΝΥΧΤΑ ετσι θα μεινει στην καρδιά μου!!!Τελικα τις μεγαλες αγαπες δεν μπορει να τις αγγιξει ο χρονος.....Ευαγγελια σε ευχαριστω για τις ομορφες στιγμες που μου χαρισες!!!! ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
26/03/2013 - Δημητρα
Φανταστικό το διάβασα μεσα σε μια μέρα!!!!


  • 01/04/2013
    ΚΑΤΡΙΝ
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    Βαθύ, βελούδινο, καρμικό, πρωτότυπο, είναι ένα υπέροχο βιβλίο. Το πρώτο που διαβάζω της συγγραφέως και σίγουρα όχι το τελευταίο! Αν και πιστεύω πως πολύ δύσκολα θα ξαναγράψει κάτι τόσο τέλειο. Μπράβο ! Περιμένω πολλά από εσάς κυρία Ευσταθίου !
  • 31/03/2013
    Veta
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    Διαφορετικό απο τα προηγουμενα βιβλια αλλα εξισου μαγευτικο.

    • 31/03/2013
      kostas
      1
      2
      3
      4
      5
      6
      7
      8
      9
      Αμφιταλαντεύτηκα αρχικά, για το αν θα έπρεπε να μπω στην διαδικασία να γράψω μια κριτική, διότι προπάντων, ήθελα να είμαι αντικειμενικός και κυρίως δίκαιος! Είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο της κα Ευσταθίου που διαβάζω και με χαρά θα περιμένω και το επόμενο! Σ' αυτό, η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα λίγο! Με εκπλήσσει κάθε φορά ευχάριστα η φαντασία αυτής της γυναίκας! Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο ξετυλίγεται ο μίτος κάθε ιστορίας που γράφει. Αν έπρεπε να "κρίνω" και το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί δεν είμαι εγώ ο ειδικός, μόνο το πρώτο μέρος ή μάλλον το πρώτο βιβλίο όπως αναφέρεται στις σελίδες του βιβλίου, θα έλεγα ότι ήτανε αυτό που μου γέννησε τα περισσότερα συναισθήματα! Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, η ιστορία, άρχισε να χωλαίνει. Σε ορισμένα σημεία πλατειάζει και αποδυναμώνει έτσι την εκπληκτική του πλοκή. Ενώ οι διάλογοι του είναι ζωντανοί και με την απαιτούμενη ένταση, αν έλειπαν σε ορισμένα σημεία, όπως και ορισμένες περιγραφές του, θα ήταν τέλειο. Δε μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, όσο τουλάχιστον, θα το ήθελα εγώ, παρά τις συνεχόμενες ανατροπές στην πλοκή. Απλώς η κα Ευσταθίου, μας έχει "κακομάθει" γι' αυτό και περίμενα λίγα περισσότερα. Κατά τ' άλλα είναι εξαιρετικό. Αρμονικά δομημένο, πλούσια και γλαφυρή η γλώσσα του, παραστατικότητα που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και σου ξυπνά όμορφες εικόνες! Σε ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο, αυτόν του μεσαίωνα, κάπως μυστηριακό, σκοτεινό, με πολλές ανατριχιαστικές εικόνες από την αίγλη μίας εποχής, που ίσως λίγοι ξέρουν. Και η κα Ευσταθίου προσπάθησε να εντρυφήσει σ' αυτόν τον μαγικό κόσμο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτό για να μην παρεξηγηθώ. Το εγχείρημα της ήτανε δύσκολο, λίγο τολμηρό ίσως, αλλά ως ένα βαθμό το πέτυχε. Περιμένω με αγωνία το επόμενο!
    • 29/03/2013
      ΜΑΡΙΑ
      1
      2
      3
      4
      5
      6
      7
      8
      9
      ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ.ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΟΚΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙΤΕ,ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
    • 29/03/2013
      ΒΙΒΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
      1
      2
      3
      4
      5
      6
      7
      8
      9
      ΑΠΟ ΠΟΥ Ν' ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!ΑΠΛΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!
    • 29/03/2013
      Βάσω
      1
      2
      3
      4
      5
      6
      7
      8
      9
      Όταν το πήρα στα χέρια μου, δεν πίστευα ότι αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να ξεπεράσει τα προηγούμενα!Διαψεύστηκα!Θερμά συγχαρητήρια και λίγο είναι!
    • 28/03/2013
      Πόπη
      1
      2
      3
      4
      5
      6
      7
      8
      9
      Τι κριτική να κάνω;Δεν έχω λόγια!Έχω μείνει άφωνη!Ήταν το πιο μαγευτικό μυθιστόρημα που διάβασα ποτέ!Θερμά συγχαρητήρια!!!

5 σχόλια:

  1. Κα. Ευσταθιου, ειμαι μια φανατικη αναγνωστρια σας και παρ'οτι σας γνωρισα μεσα απ'το ''γυαλινο ροδο'' μετα απ'αυτο αγορασα το ''αν τον ανεμο ρωτησεις'' το ''μ'αλλα λογια σ'αγαπω'' και πριν λιγες μερες το ''βαθυ βελουδινο σκοταδι''(το οποιο πιστευω ειναι το καλυτερο και πιο μαγευτικο βιβλιο σας) . Τι να πω για σας;;;; Ειστε η αγαπημενη μου συγγραφεας και η μονη που με κανει να μπαινω μεσα στα βιβλια σας και να νιωθω τοσο εντονα συναισθηματα. Ταυτιζομαι με τους ηρωες σας, τους επιβραβευω, τους δικαιολογω, τους μαλωνω, παρα πολυ συχνα νευριαζω μαζι τους αλλα κυριως τους λατρευω!! Ειλικρινα σας εμπιστευομαι απολυτα και γι'αυτο δενομαι συναισθηματικα με τους ηρωες και τους χαρακτηρες τους χωρις να φοβαμαι οτι σε καποιο σημειο θα με απογοητευσουν!! Μιλατε μεσα στην ψυχη μου και αποδιδετε τις σκηνες του βιβλιου τοσο ζωντανα αλλα και ολοκληρωμενα, που δεν θα μπορουσα να σκεφτω κατι που θα ηθελα να ειναι αλλιως! Εκτος απο το τελος της Αιωνιας Νυχτας το οποιο μου κακοφανηκε να σας πω την αληθεια καθως δεν πιστευω οτι οι χαρακτηρες λυτρωθηκαν πραγματικα αλλα ισως νιωθω ετσι επειδη το τελος ειναι τελειως απροσδοκητο και επειδη το τελειωσα πριν απο μια μερα και δεν το εχω καλοσκεφτει ακομα λογω του μαγευτικου συνολου!! Συμφωνω απολυτα με ολα οσα γραφετε και οι χαρακτηρες σας ειναι τοσο ολοκληρωμενοι που αναρωτιεμαι ειλικρινα πως σκεφτηκατε να τα γραψετε ολα αυτα!! Ειμαι καπως μπερδεμενη με εσας και θα ηθελα να σας παρακαλεσω να μου πειτε πως μπορω να σας μιλησω καπου ιδιαιτερως. Θα το εκτιμουσα πολυ και καθως θα ηθελα παρα πολυ να γραφω λογοτεχνικα βιβλια στην υπολοιπη ζωη μου, οντας στην περιοδο της σχολικης εκπαιδευσης ακομα, θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις! Ευχαριστω για την υπομονη που δειξατε για να διαβασετε αυτο το μηνυμα αλλα ευχαριστω και για την ζωη που μου δινετε μεσα απο τα βιβλια σας!!
    Με πολλη αγαπη και σεβασμο.
    ΜΑΙΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαίρη μου, σ' ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που βιώνεις έτσι κάθε λογοτεχνικό μου ταξίδι, κάθε μεγάλο παραμύθι μου. Είμαι στη διάθεσή σου για όσα θες να ξέρεις προκειμένου μια μέρα να καταπιαστείς κι εσύ με τη συγγραφή, αφού τόσο σου αρέσει. Το e-mail μου είναι evadalia72@gmail.com για τις πρώτες προσεγγίσεις μέχρι να έρθει η ώρα που θα γνωριστούμε από κοντά. όσο για το φινάλε της Αιώνιας Νύχτας, όπως το βλέπω εγώ είναι ένα εναλλακτικό happy end και ίσως το μόνο που θα ταίριαζε για δυο ήρωες με τέτοια τραγική προϊστορία. Πάλεψα πολύ για να το γράψω και προβληματίστηκα άλλο τόσο. Μετά από μεγάλη συνδιάλεξη με τον εαυτό μου, κατέληξα στο συμπέρασμα πως απλά δεν ήθελα να κοροϊδέψω τον αναγνώατη προσφέροντας κάτι επιθυμητό μέν, προβλέψιμο δε. Αυτοί οι δύο- ο Ραφαέλ και η Ρεγγίνα μου- χρειάζονταν τη μεγάλη ανατροπή που θα τους έδινε την ευκαιρία να πορευτούν μαζί όπως είδες και που δεν μπορώ να επαναλάβω για ευνόητους λόγους. Αγνοί, άσπιλοι, απαλλαγμένοι από στοιχειά και δαίμονες, χωρίς την πιθανότητα ν' ακούσουν ούτε μία δυσοίωνη φωνή στο μέλλον τους, Χαίρομαι που παρά την ένστασή σου, χαρακτηρίζεις το βιβλίο μου ως το καλύτερό μου!Σ' ευχαριστώ ξανά ολόψυχα!
    Με αγάπη,
    Ευαγγελία Ευσταθίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστω παρα πολυ για την προσοχη που δωσατε στα λογια μου αλλα και για την εμπιστοσυνη που μου δειξατε δινοντας μου το e-mail σας. Αρχιζω σιγα σιγα να κατανοω οτι οντως ισως και να μην ταιριαζε καποιο διαφορετικο τελος για τους δυο αυτους ηρωες και οτι ετσι λυτρωθηκαν πραγματικα και απαλλαχτηκαν απο καθε τι δαιμονικο που θα τους αμαυρωνε το ονειρο. Θα επικοινωνησω μαζι σας οταν θα εχω την αναγκη να σας ρωτησω κατι, δηλαδη συντομα, καθως θα μου αρεσε να μαθω περισσοτερα πραγματα για σας και για την συγγραφη.
      Ευχαριστω και παλι!
      ΜΑΙΡΗ

      Διαγραφή
  3. Κα Ευσταθίου είμαι πλέον κι εγώ θαυμάστριά σας!Σας γνώρισα πριν λίγες μέρες από το "Προσωπικές Στιγμές" κι ενθουσιάστηκα.Δεν περίμενα τέτοια "διαμαντάκια" από Έλληνα συγγραφέα, (διαβάζω κυρίως ξένους συγγραφείς αλλά η μητέρα μου επέμενε να σας διαβάσω). Φυσικά διάβασα και το Βαθύ Βελούδινο Σκοτάδι και Σ-Υ-Γ-Κ-Λ-Ο-Ν-Ι-Σ-Τ-Η-Κ-Α!Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.Δεν μπορούσα να αποχωριστώ τους ήρωες. Κι εμένα δεν μου άρεσε το τέλος αρχικά αλλά μετά από την δεύτερη ανάγνωση του βιβλίου νομίζω ότι ήταν τέλειο αυτό το τέλος που δώσατε.
    Σας ευχαριστώ για όλα αυτά που ένιωσα μέσα από τους ήρωές σας.Είναι από τα βιβλία που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μου!Φυσικά έτρεξα να πάρω άλλα δύο δικά σας βιβλία για τις διακοπές μου.Αν και για μένα η Αιώνια Νύχτα θα συνεχίσει να είναι το καλύτερο.
    Μια παρατήρηση είναι ότι μου έλειψε η μουσική του Ραφαέλ?!Μήπως να γίνετε και συνθέτης???

    Πείτε μας κάτι για τον Ραφαέλ και την Ρεγγίνα σε επόμενο βιβλίο σας...

    Πηνελόπη - Βριλήσσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηνελόπη μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που ταξίδεψες έτσι με τους ήρωές μου σ' ετούτα τα σκοτεινά μονοπάτια μου. Αυτό το ζευγάρι κυριολεκτικά το λάτρεψα και το έχω ψηλά στην καρδιά μου! Να είσαι καλά και να ταξιδεύεις πάντα τόσο έντονα μέσα από τις σελίδες των βιβλίων-όχι αναγκαστικά των δικών μου. Χαίρομαι αφάνταστα επίσης που κατανόησες το φινάλε που έδωσα-κυριολεκτικά πάλεψα πολύ για να δώσω αυτό που ταίριαζε στη συγκεκριμένη ιστορία...
    Σ' ευχαριστώ επίσης που "άκουσες" τη μουσική μου....
    Με αγάπη,
    Ευαγγελία Ευσταθίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή